ГоловнаПолітика

Чубаров не виключає свого арешту вже днями

Йому можуть інкримінувати "недопущення екстремістських дій"

Чубаров не виключає свого арешту вже днями
Рефат Чубаров, председатель Меджлиса крымских татар
Фото: Меджлис

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключає, що слідом за порушенням стосовно нього кримінальної справи, в найближчі дні його можуть затримати та арештувати з обґрунтуванням "недопущення екстремістських дій" під час підготовки та проведення заходів до 70-річчя депортації кримськотатарського народу.

Про це лідер Меджлісу заявив в інтерв'ю ZN.UA.

За словами Рефата Чубарова, на сьогодні йому не до кінця зрозуміла кінцева мета, яку переслідують правоохоронні структури Росії, порушуючи проти нього кримінальну справу за кількома статтями КК РФ за події 3 травня.

"Дуже широкий діапазон завдань може бути поставлений. Починаючи від прямого шантажу, завершуючи далекосяжними планами щодо кримських татар в цілому. Я не хотів би зараз міркувати, не маючи на руках постанови про порушення кримінальної справи. Однак я не виключаю свого затримання в найближчі дні з подальшим арештом. І не тільки мене", - сказав Рефат Чубаров.

За словами голови Меджлісу, якщо за останніми діями стосовно лідерів кримських татар стоїть провокація конфлікту з метою виявлення та "нейтралізації" організаторів протестів, то вони нічого не розуміють в природі національного руху народу.

"Якщо хто виношує такий варіант, то вони, дійсно, не знають ні природу, ні суть кримськотатарського національного руху. Залишити рух без лідера - це жодною мірою не означає, що цей рух припиниться", - вважає Чубаров.

"Всі ті дії, які в останні дні відбувалися, включаючи заборону в'їзду Мустафі Джемілєву в Крим, заборона, зауважу, яку офіційним документом ніхто не може ні спростувати, ні підтвердити, - ці всі дії останнім часом показують, що стосовно кримських татар йдуть хаотичні рухи і дуже важко зараз сказати, яка їхня мета", - говорить голова Меджлісу.

Рефат Чубаров також повідомив, що Меджліс досі не отримав жодної відповіді від виконкому міської ради Сімферополя на своє повідомлення щодо проведення 18 травня траурних заходів, приурочених до 70-ї річниці сталінської депортації кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram