ГоловнаПолітика

Сепаратисти в Донецькій області прискорили підготовку до референдуму

Практично у всіх містах і районах 5 травня пройшли зустрічі з місцевою владою

Сепаратисти в Донецькій області прискорили підготовку до референдуму
Фото: EPA/UPG

Сепаратисти із самопроголошеної Донецької народної республіки прискорили процес підготовки до референдуму.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації.

"Практично у всіх містах і районах 5 травня відбулися зустрічі представників ДНР з керівництвом місцевих органів влади для обговорення організаційних питань проведення референдуму", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що представники ДНР чинять тиск на керівників міст і районів, погрожують їм та їхнім родинам. У Старобешівському районі представники ДНР в грубій формі змусили голову райдержадміністрації написати заяву про відставку під загрозою розгрому будівлі РДА.

У Сніжному 5 травня під час проведення позачергової сесії депутати підтримали проведення в місті референдуму. Два представники ДНР були введені до складу виконкому.

У Дебальцевому пройшло засідання виконкому міськради, на якому було прийнято рішення про виділення приміщення для виборчих дільниць, надання урн і кабінок для голосування.

У Вугледарі жителі також підтримали ДНР в питанні проведення референдуму. Ініціативна група (50 осіб) вимагає від міської влади виділення приміщення для організаційної роботи.

У Мар'їнському районі (смт. Старомихайлівка) 4 травня відбулися збори представників територіальної громади (50 осіб), на яких обрали голову та членів дільничної виборчої комісії для проведення референдуму.

У Тельманівському районі 4 травня у всіх сільських та селищних радах представники ДНР вивісили прапори республіки, вимагали від працівників допомоги в підготовці референдуму. 5 травня голова райдержадміністрації провела нараду з головами сільських та селищних рад.

Нагадаємо, на референдум 11 травня планується винести питання про відокремлення Донецької області від України. Аналогічний референдум мають намір провести сепаратисти Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram