ГоловнаПолітика

До АТО залучили колишніх "беркутівців"

За події на Майдані вирішили карати лише винних у вбивстві і тортурах

До АТО залучили колишніх "беркутівців"
Архив

В.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський заявив, що в антитерористичній операції беруть участь колишні співробітники розформованого спецпідрозділу "Беркут".

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Після проведення переатестації і внутрішнього розслідування щодо подій у центрі Києва на початку цього року і встановлення непричетності до масових вбивств учасників акцій протесту, ці співробітники були допущені до подальшої служби в лавах МВС", - зазначив він.

Пашинський особливо відзначив бійців колишнього спецпідрозділу "Беркут", які залишаються вірними присязі і служать в Луганській, Одеській та інших областях.

При цьому він повідомив, що за події на Майдані будуть покарані лише ті бійці "Беркута", які винні у вбивствах і тортурах.

"Компетентними органами України прийнято рішення про те, що, враховуючи непростий шлях, який довелося пройти бійцям спецпідрозділу "Беркут" за останні шість місяців, коли злочинна влада на чолі з Віктором Януковичем змушувала їх воювати з власним народом, до кримінальної відповідальності притягуватимуться виключно ті працівники, щодо яких слідство встановило безпосередню участь у вбивствах і тортурах учасників Революції гідності", - сказав Пашинський.

Нагадаємо, за даними слідства, в людей на Інститутській стріляли бійці однієї з рот спецпідрозділу "Беркут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram