ГоловнаПолітика

За останніми провокаціями в Україні стоїть Росія, - Коморовський

Дестабілізація ситуації в Україні може обернутися новою холодною війною між Заходом і РФ

За останніми провокаціями в Україні стоїть Росія, - Коморовський
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що дестабілізація ситуації в Україні може обернутися новою холодною війною між Заходом і Росією.

Про це Коморовський заявив сьогодні в ефірі Польського радіо, коментуючи останні події в Україні.

За словами президента Польщі, немає жодних сумнівів, що за останніми провокаціями в Україні стоїть влада Росії, яка хоче ускладнити проведення запланованих на 25 травня президентських виборів і зупинити модернізацію Української держави, повідомляє УНІАН.

"Без сумніву, всі впевнені в тому, що в дестабілізації ситуації в східних і південних областях України зацікавлена Росія, яка публічно домагається і вчиняє дії, спрямовані на ослаблення зв'язків цих регіонів із Києвом", - сказав він.

Окрім того, Коморовський назвав "спровокованими і керованими" сутички 2 травня Одесі між сепаратистами і проукраїнськими активістами, зазначивши, що насильство в цьому місті спровоковане для того, щоб ускладнити проведення президентських виборів в Україні. Також президент Польщі зазначив, що дестабілізація ситуації в Україні загрожує всій Європі і може обернутися новою холодною війною між Західним світом і РФ.

"Якщо Росія успішно реалізує план дестабілізації України і затримає процес її модернізації, то це створить загрозу для політичного ладу в усій Європі. Це буде стимулом для злих сил у Росії продовжувати політику агресії, примусового приєднання (територій), що в короткостроковій перспективі може обернутися щонайменше відновленням тривалого періоду холодної війни", - сказав Коморовський.

Нагадаємо, раніше голова польського уряду Дональд Туск визнав, що Росія веде війну з Україною, а дипломатичні зусилля західних країн не дали результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram