ГоловнаПолітика

Представник Путіна Лукін гостює у Ахметова в Донецьку

Раніше РФ повідомляла, що не може сконтактувати зі своїм екс-омбудсменом

Представник Путіна Лукін гостює у Ахметова в Донецьку

Представник Путіна Володимир Лукін, який напередодні неофіційно прилетів до Донецька, зупинився в люксовій резиденції Ріната Ахметова.

Про це повідомляє ZN.ua.

Понад те, Лукін увечері 2 травня був на матчі "Шахтар" - "Іллічівець" на стадіоні "Донбас-Арена" як гість Ахметова.

Нагадаємо, вранці в п'ятницю стало відомо, що Лукін прибув у Донецьк чартерним літаком. При цьому про візит Лукіна не попередили українське МЗС.

Раніше вдень прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі держканалу "Россия 24" заявив, що з Лукіним нібито зник зв'язок після початку АТО, а МЗС РФ заявило, що місія Лукіна "вже під загрозою" і зажадав "вжити вичерпних заходів для безпеки російського представника".

Натомість міністр закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що сьогодні вдень мав телефонну розмову з Лукіним і запропонував йому сприяння місії. При цьому, за словами Дещиці, сам Лукін назвав свій візит у Донецьк "місією приватної особи".

"Переговорив з Лукіним, запропонував обговорити з ним можливі варіанти сприяння його місії, яку він сам назвав "місією приватної особи", - написав Дещиця у своєму Twitter.

Нагадаємо, Лукін свого часу був представником Путіна на перемовинах між Януковичем і Майданом 20 лютого. Свого підпису під мирним договором між лідерами тодішньої опозиції та Януковичем Лукін так і не поставив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram