ГоловнаПолітика

Затриманий ФБР Дмитро Фірташ звинувачує Тимошенко у своєму арешті

Financial Times опублікував статтю про Дмитра Фірташа

Затриманий ФБР Дмитро Фірташ звинувачує Тимошенко у своєму арешті
Фото: Макс Левин

Дмитро Фірташ спростовує всі висунуті проти нього звинувачення і стверджує, що його арешт не може вплинути на Путіна. Про це йдеться у статті "Український газовий магнат звинувачує Тимошенко у своєму арешті", опублікованій у журналі Financial Times 1 травня.

"Перш за все, Путіна не цікавить, заарештували мене чи ні. Я не є фігурою, у якій він зацікавлений або яка становить для нього загрозу. І як ми бачимо, він не робить жодних спроб звільнити мене чи допомогти мені", - переказує видання слова Фірташа, якого звільнили з-під арешту після сплати застави у 125 мільйонів євро і який зараз очікує рішення щодо вимоги США про його екстрадицію.

Фірташ також стверджує, що США почали його переслідування через давнього опонента - Юлію Тимошенко.

"Давно відомо про ворожнечу між бізнесменом і Юлією Тимошенко, - пише Financial Times. - Під час перебування на посаді прем'єр-міністра 2009 року вона ініціювала підписання угоди про постачання природного газу з Росією, наслідком якої стало усунення  посередницької компанії РосУкрЕнерго, якою частково володів Фірташ, від постачання російського газу в Україну".

"Зважаючи на ворожнечу Фірташа з Тимошенко, не дивує, що він не підтримує її кандидатуру на посаду президента. Навпаки, він підтримує шоколадного барона Порошенка, якого також підтримав потенційний кандидат і колишній боксер Віталій Кличко", - пише FT.

Як пише видання, діяльність Фірташа була переважно пов'язана з тіньовими схемами, надзвичайно прибутковими, а саме з посередництвом у торгівлі природним газом між Росією й Україною. "У березні впливовий український олігарх опинився в центрі уваги після того, як його заарештували у Відні на вимогу США. Його звинувачують в участі у змові, що включає хабар індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії", - пише FT.

Нагадаємо, Фірташа затримали 12 березня в Австрії за запитом Федерального бюро розслідувань США, яке підозрює його в хабарництві та злочинній змові. Слідство у його справі триває з 2006 р. Згодом його відпустили під заставу у 125 млн євро. Його очікує екстрадиція у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram