ГоловнаПолітика

МЗС РФ стурбоване можливою участю англомовних військових в АТО у Слов'янську

Москва наполягає на недопущенні будь-якого зовнішнього втручання в події на Україні

МЗС РФ стурбоване можливою участю англомовних військових в АТО у Слов'янську

Міністерство закордонних справ Росії висловлює стурбованість інформацією про участь в силовій операції на сході України англомовних іноземців.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"Особливу тривогу викликає інформація про те, що під час каральної операції української армії і незаконних ультранаціоналістичних формувань в ефірі звучала англійська мова, а серед тих, хто нападав на Слов'янськ, помітили англомовних іноземців. Наполягаємо на недопущенні будь-якого зовнішнього втручання в події на Україні", - йдеться в заяві.

Російська сторона нагадала, що раніше надходили відомості про присутність в Україні "найманців з американської приватної військової організації", які "вельми невиразно спростовував Вашингтон".

"Рішуче вимагаємо від Заходу відмовитися від руйнівної політики щодо України, а від тих, хто оголосив себе владою в Києві , - негайно припинити каральну операцію і будь-яке насильство над власним народом" , - заявила російська сторона.

Раніше російська журналістка телеканалу LifeNews під час прямого включення зі Слов'янська повідомила, що участь у АТО беруть снайпери, які розмовляють між собою "прибалтійською та англійською мовою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram