ГоловнаПолітика

СБУ: у Харкові затримано лідера сепаратистської організації, яка готувала вибух 9 травня

Раніше припинили діяльність аналогічних груп у Миколаєві й Одесі

СБУ: у Харкові затримано лідера сепаратистської організації, яка готувала вибух 9 травня
Юрий Апухтин

У Харкові Служба безпеки України викрила та припинила підривну діяльність екстремістської групи, яка для ескалації ситуації в регіоні готувала диверсійні акції під час травневих свят.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Зокрема, учасники групи планували здійснити 9 травня вибухи під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.

30 квітня в Харкові в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) СБУ затримала лідера проросійського громадського об'єднання "Велика Русь" Юрія Апухтіна.

Співробітники СБУ обшукали приміщення обласного відділення цієї організації. У її офісі виявлено і вилучено гранату Ф-1, пістолет "Зоракі", пристосований для стрільби бойовими патронами, патрони, готівку, російську символіку та листівки сепаратистського характеру.

Нагадаємо, 29 квітня СБУ припинила злочинну діяльність групи осіб, які під час заходів до Дня Перемоги в Миколаєві готувалися здійснити вибух, щоб дестабілізувати ситуацію.

25 квітня СБУ викрила та припинила злочинну діяльність екстремістсько-терористичної групи, яка на замовлення російського телеканалу планувала влаштувати в Одесі провокації на 9 травня. Члени цієї групи мали намір, за їхніми словами, "цинічно тероризувати" ветеранів, надалі звинувативши в насильницьких діях проукраїнські сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram