ГоловнаПолітика

Коломойський задумав на Донбасі референдум про приєднання до Дніпропетровської області

Населеним пунктам, які не хочуть визнавати сепаратистів, запропонували вихід

Коломойський задумав на Донбасі референдум про приєднання до Дніпропетровської області
Фото: Макс Левин

Міжобласна рада територіальних громад Південного Сходу, створена за ініціативою голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, ініціює референдум у населених пунктах Донецької та Луганської областей про їх приєднання до Дніпропетровської області.

Про це йдеться в офіційній заяві міжобласної ради, оприлюдненій на сторінці заступника губернатора Дніпропетровської області Бориса Філатова.

Як сказано в заяві, міжобласна рада територіальних громад розглянула звернення голів місцевих рад, голів органів місцевого самоврядування в Луганській і Донецькій областях до керівництва Дніпропетровської обладміністрації про включення конкретних районів Донецької та Луганської областей, конкретних населених пунктів до складу Дніпропетровської області.

"Донеччани і луганчани розробили типовий проект такого звернення і почали роботу над його прийняттям місцевими громадами. 11 травня в усіх населених пунктах Донецької та Луганської областей відбудеться референдум, де територіальні громади зможуть висловитися: хочуть вони перебувати під контролем кримінальних елементів, які проголосили так звану "федералізацію", чи хочуть змінити територіально-адміністративний устрій і ввійти до складу Дніпропетровської області", - сказано в повідомленні.

З 1 травня, як повідомляють, починається офіційна агітація.

Представники територіальних громад, які хочуть приєднатися до проведення референдуму, можуть звертатися в Міжобласну раду територіальних громад Південного Сходу України.

Нагадаємо, 11 травня сепаратисти, озброєні та координовані Росією, мають намір провести в Луганській і Донецькій областях референдум про їх відокремлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram