ГоловнаПолітика

Антикорупційне законодавство в Україні розроблятиме фігурантка справи про відмивання грошей

Олена Тищенко відома пресі справою про відмивання коштів казахським бізнесменом Мухтаром Аблязовим

Антикорупційне законодавство в Україні розроблятиме фігурантка справи про відмивання грошей

В.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський пояснив, чому призначив Олену Тищенко, причетну до відмивання коштів, керівником Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства, повідомляє Обком з посиланням на Інсайдер.

"Наскільки я знаю, Олену Тищенко Таня Чорновіл залучила як фахівця для розробки закону, і я не бачу тут жодних проблем", - заявив в.о. голови АП.

На запитання, чому Тищенко не підпадає під люстрацію, Пашинський сказав: "А що, вона працювала у Януковича?" На репліку, що Тищенко була одружена з бізнес-партнером Пашинського, він відповів: "Господи, я не коментую дружин і він мені не бізнес-партнер".

Тищено призначили керівником Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства.

Доти преса знала її як фігурантку справи про відмивання коштів казахським бізнесменом Мухтаром Аблязовим.

Тищенко була під вартою в Москві, де її звинувачували в легалізації $3,3 млрд, поцуплених екс-керівником БТА-банку Мухтаром Аблязовим. За версією слідства, Тищенко, довірена особа Мухтара Аблязова, який вкрав $3,3 млрд, брала участь у відмиванні та легалізації поцуплених коштів. Проти жінки порушено кримінальну справу за двома статтями КК РФ: 159 - "Шахрайство в особливо великому розмірі"- і 174.1 - "Легалізація викрадених коштів".

Слідчі також стверджували, що саме Тищенко підшукала осіб для вчинення злочину, очолила структурний підрозділ, організувавши незаконні оборудки Аблязова.

Однак наприкінці минулого року матір 4 дітей, 37-річну Тищенко амністували. Амністія стала можливою після відмови БТА-банку від своїх позовних вимог про відшкодування збитків у розмірі $439 млн.

Тищенко - колишня дружина українського бізнесмена Сергія Тищенка, голови "Фортуна-банку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram