ГоловнаПолітика

Путін і прем'єр Італії закликали дотримуватися домовленостей щодо України

Лідери двох країн обмінялися думками з приводу кризової ситуації в Україні

Путін і прем'єр Італії закликали дотримуватися домовленостей щодо України
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у середу обговорив по телефону з прем'єром Італії Маттео Ренці ситуацію в Україні, наголосивши на потребі, щоб усі сторони дотримувалися Женевських домовленостей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"Відбулася телефонна розмова президента Російської Федерації Путіна з головою Ради міністрів Італії Маттео Ренці. <...> Лідери двох країн обмінялися думками з приводу кризової ситуації в Україні та наголосили, зокрема, на необхідності дотримання всіма сторонам Женевських домовленостей від 17 квітня", - йдеться в повідомленні.

Також президент обговорив з італійським прем'єром актуальні питання російсько-італійської співпраці в різних сферах, включно з енергетикою.

Нагадаємо, 17 квітня ЄС, США, Росія і Україна на переговорах в Женеві досягли угоди щодо деескалації ситуації в Україні. Першим кроком має стати звільнення всіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ, а також роззброєння незаконних формувань. Росія вже звинувачує Київ у невиконанні Женевських угод, а ЄС і США висувають аналогічні претензії Москві. При цьому напруження у Східній Україні зберігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram