ГоловнаПолітика

Вибори президента 25 травня відбудуться за будь-яких обставин, - Магера

Магера закликав не "забігати вперед і моделювати найгірший сценарій ситуації"

Вибори президента 25 травня відбудуться за будь-яких обставин, - Магера

Позачергові вибори президента України 25 травня відбудуться за будь-яких обставин і з юридичної точки зору будуть вважатися такими, що відбулися.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Вибори 25 травня відбудуться за будь-якої погоди. Звичайно, не хочеться, щоб ми стикнулися з проблемою неможливості голосування на окремо взятих дільницях. Виключати цього, на жаль, не можна, особливо в наших умовах. Однак завдання повинно стояти таким чином, щоб такої кількості дільниць було якомога менше", - підкреслив заступник голови ЦВК, повідомляє УНІАН.

На уточнююче запитання, чи будуть вибори вважатися легітимними, якщо в східних областях голосування зірветься, Магера сказав: "Незалежно від кількості дільниць, на яких голосування з певних причин не відбудеться, і навіть незалежно від кількості ОВК, на яких голосування не відбудеться, вибори в загалом по Україні з юридичної точки зору будуть вважатися такими, що відбулися. Це факт, відповідне положення міститься в законі про вибори президента України. В те, що в цілому Луганська або Донецька область не проголосують, мені слабо віриться".

Магера також закликав не "забігати вперед і моделювати найгірший сценарій ситуації". За його словами, всі державні органи, і в першу чергу силові структури, повинні бути готові до дати 25 травня.

Як відомо, голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає, що позачергові вибори президента України в жодному разі не можна переносити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram