ГоловнаПолітика

Справу проти Кучми еаправили на перегляд, - Махніцький

Екс-президента ще раз перевірять на причетність до вбивства Гонгадзе

Справу проти Кучми еаправили на перегляд, - Махніцький

Генеральна прокуратура вивчає законність закриття справи проти екс-президента Леоніда Кучми за підозрою у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в інтерв'ю ВВС Україна повідомив в.о. генерального прокурора Олег Махніцький.

"Справу Гонгадзе ми не вважаємо закритою. Вона також є предметом вивчення не лише органів прокуратури, а й предметом дослідження у підрозділі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України", - розповів Махніцький.

Він також зазначив, що справа Кучми, яка була спочатку відкрита, а потім закрита, зараз на стадії перегляду.

"Вона на стадії перегляду. У разі виявлення неправомірних рішень щодо її закриття, у разі виявлення достатніх доказів, звичайно, буде мати логічне завершення", - резюмував Махніцький.

Нагадаємо, Генпрокуратура навесні 2011 року порушила кримінальну справу і висунула Кучмі обвинувачення в тому, що він перевищив повноваження та віддав високопоставленим співробітникам МВС незаконні розпорядження, які, за версією слідства, призвели до вбивства опозиційного журналіста у 2000 році. Однак резонансна справа проти колишнього глави України не дійшла до суду. Захист Кучми оскаржив постанову прокуратури, і у грудні 2011 року Печерський суд визнав порушення справи незаконним. Пізніше це рішення підтвердили вищі судові інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram