ГоловнаПолітика

Тарута: Київ згодний провести референдум щодо децентралізації та мови 15 червня

Відхилено пропозицію створити муніципальну міліцію

Тарута: Київ згодний провести референдум щодо децентралізації та мови 15 червня
Фото: Александр Ратушняк/like.lb.ua

Голова Донецької обладміністрації Сергій Тарута заявив, що з центральною владою досягнута домовленість стосовно проведення 15 червня ркфкпкндуму з децентралізації та офіційного статусу російської мови.

"Ми побували з мером Донецька в Києві, ми донесли до центральної влади думку суспільства стосовно того, що референдум необхідний. Референдум буде, але не 11 або 25 травня, як хоче "Донецька народна республіка", а 15 червня. Для цього необхідне прийняття відповідного рішення ВРУ, має бути спеціальний закон і він повинен бути прийнятий", - передає слова Тарути видання "Новости Донбасса".

Як підкреслив губернатор, під час поїздки центральній владі були запропоновані питання для референдуму - це децентралізація, офіційний статус російської мови та муніципальна міліція. Пропозицію стосовно муніципальної міліції, за словами Тарути, не було прийнято.

Губернатор також зазначив, що незабаром пройде нарада з питань децентралізації за участю депутатів різних регіонів України. У ньому мають взяти участь депутати з Донецької, Луганської, Тернопільської, Львівської областей. Зустріч запланована на 6 травня. Під час зустрічі учасники обговорять початок передачі повноважень регіонам.

Нагадаємо, сепаратисти збираються провести 11 травня на території Донецької та Луганської областей "референдум" щодо федералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram