ГоловнаПолітика

ПР вимагає вписати російську мову в Конституцію

У багатьох питаннях фракція ПР має спільну позицію з урядом

ПР вимагає вписати російську мову в Конституцію
Фото: transkarpatia.net

Фракція Партії регіонів наполягає на необхідності внесення змін до Конституції, які б передбачали надання російській мові статусу другої державної.

Про це сказав на засіданні Верховної Ради народний депутат від Партії регіонів Валерій Писаренко.

При цьому Писаренко підкреслив, що в багатьох питаннях його фракція має спільну позицію з урядом, озвучену прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, але, "як кажуть, диявол є в невеликих питаннях", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Партія регіонів наполягає на тому, щоб саме в Конституції було вирішено питання російської мови як другої державної", - сказав Писаренко.

За його словами, також необхідна децентралізація влади, зокрема, фракція Партії регіонів пропонує ввести прямі вибори керівників областей шляхом відкритого голосування. "Наполягаємо на бюджетній автономії регіонів", - підкреслив Писаренко.

Окрім того, сказав Писаренко, його фракція вважає за доцільне спростити процедуру імпічменту президента, зокрема, передбачити можливість імпічменту за корупційні дії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав народних депутатів підготувати і погодити законопроект про зміни до Конституції України до 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram