ГоловнаСвіт

ЄС внесе ще 15 росіян до списку санкцій

Санкції набудуть чинності 29 квітня

ЄС внесе ще 15 росіян до списку санкцій

Уряди країн Євросоюзу в понеділок, 28 квітня, досягли попередньої домовленості про введення нових санкції проти Росії через ситуацію в Україні.

Як повідомляє агентство Рейтер, до списку санкцій будуть внесені ще 15 російських громадян. При цьому їх активи заморозять, а також їм буде заборонено в'їзд до країн ЄС.

Однак формально про новий виток санкцій оголосять пізніше. Очікується, що вони наберуть чинності після того, як додатковий список росіян буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС у вівторок, 29 квітня.

Раніше ЄС повідомляв про введення санкцій щодо 21 громадянина, але їх імена не розголошувалися. 21 березня ЄС опублікував імена 12 росіян і українців, які потрапили до списку санкцій. У їх числі опинилися віце-прем'єр Дмитро Рогозін, радник президента РФ Сергій Глазьєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін, глава агентства "Россия сегодня" Дмитро Кисельов, помічник президента РФ Владислав Сурков і депутат Олена Мізуліна.

У список потрапили також заступники командувача Чорноморським флотом Олександр Носатов і Валерій Куликов, командувач Збройними силами в Криму Ігор Турченюк, а також відповідальні за проведення референдуму в Криму Михайло Малишев і Валерій Медведєв.

Санкції набувають чинності з моменту публікації.

Нагадаємо, раніше в понеділок США ввели санкції проти 7 росіян і 17 російських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram