ГоловнаПолітика

СБУ затримала заступника "народного мера" Слов'янська

В'ячеслав Пономарьов пропонує звільнити свого заступника в обмін на інспекторів ОБСЄ

СБУ затримала заступника "народного мера" Слов'янська
Фото: depo.ua

Служба безпеки України затримала Ігоря Перепачаєнка - заступника самопроголошеного "мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Перепачаєнко причетний до організації сепаратистських заходів та масових заворушень у Донецькій області, які супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї, зокрема Донецької обласної державної адміністрації, районного відділу внутрішніх справ і Служби безпеки України. Відомо, що Перепачаєнко встановив контакт з членами розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ, якою керує "Стрілець" (громадянин РФ Гіркін (Стрєлков)), і сприяв вказаним особам у організації ними терористичних актів у Донецькій області. Зазначені дії представників спецслужб РФ призвели до загибелі співробітника СБ України під час виконання службових обов'язків.

22 квітня за завданням "Стрільця" Перепачаєнка чартерним рейсом доставили У Москву, де він спілкувався з журналістами "Першого каналу", а також отримав необхідні вказівки та інструкції від куратора іноземної сторони щодо вжиття заходів з посилення ескалації ситуації у східних регіонах нашої держави. Куратор також передав для "Стрільця" 19 тис. доларів і прилад для шифрування телефонних розмов.

Під час повернення з Москви в Україну в результаті спецоперації СБУ його затримали в аеропорту "Донецьк". Зазначені кошти і технічний засіб вилучили під час затримання.

Водночас, як повідомляє РИА Новости, "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що сепаратисти можуть обміняти військових спостерігачів від ОБСЄ, в тому числі, на Перепечаєнка.

Нагадаємо, за даними СБУ, терористи, які захопили Слов'янськ, близько 40 осіб утримують силою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram