ГоловнаПолітика

Голова ОБСЄ вимагає від Росії вжити заходів, щоб звільнити захоплених інспекторів

Дідьє Буркгалтер також закликав виконувати женевські домовленості

Голова ОБСЄ вимагає від Росії вжити заходів, щоб звільнити захоплених інспекторів
Дидье Буркхалтер
Фото: segodnya.ua

Головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгалтер закликає Росію вжити заходів, аби негайно звільнити групу військових інспекторів з країн-учасниць ОБСЄ, яких утримують терористи у Слов'янську.

Як наголошено в повідомленні ОБСЄ, звільнення одного з військових інспекторів за станом здоров'я є "позитивним кроком". "ОБСЄ далі працює на всіх рівнях - за допомогою спеціальної моніторингової місії в Україні, а також за допомогою політичних контактів на вищому рівні, щоб допомогти звільнити всіх затриманих осіб", - наголосив він.

Буркгалтер очікує, що Росія "подасть важливі сигнали підтримки, які зможуть швидко зумовити прогрес у цій справі".

Він закликав усі сторони, які підписали Женевську угоду, "активно сприяти створенню умов, які дозволять ефективно виконувати досягнуті в Женеві домовленості".

Нагадаємо, автобус місії ОБСЄ був захоплений на блокпосту Слов'янська 25 квітня. У ньому перебували 11 членів місії: чотири представники Німеччини і по одному інспекторові від Швеції, Польщі, Данії та Чехії, а також троє українців. 27 квітня шведа Томаса Йоханссона відпустили, оскільки він потерпає від діабету.

Решту членів місії сепаратисти хочуть обміняти на своїх заарештованих соратників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram