ГоловнаПолітика

Тимошенко: коли український політик має бізнес в Росії, він не може бути незалежним

Не можна допустити реваншу олігархів, упевнена кандидат у президенти

Росія й українські олігархи - це практично одне ціле. Про це заявила кандидат у президенти Юлія Тимошенко, виступаючи у вечірньому ефірі телеканалу "Інтер".

"Не можна пропустити єдиного кандидата від олігархії, який зараз набирає сил і який може забезпечити реванш олігархії, - впевнена Юлія Тимошенко. - В українській політиці завжди працювала п'ята колона. І зараз знову ця п'ята колона може відновитися".

За її словами, коли величезна частина бізнесу українського політика перебуває в Росії, він не може бути незалежним від неї. "Коли одному з кандидатів у президенти в розпал війни дають замовлення ті люди, які окупували Україну, я говорю про Петра Порошенка, севастопольський завод якого отримає контракт від Росії на 130 мільйонів доларів, то це говорить про те, що існує зв'язка між Росією і п'ятою колоною олігархів".

Також, за словами Тимошенко, зараз недоцільно вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним

"Якщо ми й підемо - у форматі чотирьох, як пропонувалося в Женеві - на переговори з Путіним, то перед цим необхідно, щоб Росія виконала три умови. Знову-таки - умови, передбачені Женевою. А саме: негайно відпустити заручників; розблокувати будівлі; відкликати російські війська від кордонів з Україною. Інакше говорити нема про що", - заявила Тимошенко.

За її словами, "після революції Україна стала практично центром світу. Ми стали прикладом того, як боротися за свою свободу. І Путін нам цієї свободи не пробачив", - додала Тимошенко, висловивши впевненість у тому, що наступна серйозна атака РФ на Україну буде зроблена в рамках президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram