ГоловнаПолітика

У Стаханові Луганської області активізувалися сепаратисти

Активісти побудували блокпости в місті, виголосили ультиматум і поїхали

Увечері 26 квітня в місті Стаханов Луганської області зафіксували активність невідомих людей, які приїхали вдень з Луганська.

Про те, що група озброєних людей із 30 осіб приїхала в Стаханов із Луганська, повідомив у своєму Фейсбуці Дмитро Тимчук.

По прибуттю в Стаханов ці люди мобілізували сепаратистськи налаштованих місцевих, "увірвалися в місцеву гірничорятувальну частину (частина Державної воєнізованої гірничорятувальної служби - ДВГРС) і змусили увімкнути звукову сирену".

За повідомленнями очевидців, озброєні люди зібралися на центральній площі Стаханова, оточили її, заявивши місцевим жителям, що вони з Луганська, нібито прибули на захист міста і мають намір організувати мітинг. Близько 30 людей вишикувалися на вулиці Дзержинського і побудували перед собою барикаду з піддонів і покришок.

Повідомляли, що озброєні люди заносили сумки в БК імені Горького. Вміст цих сумок не відомий.

Місцеві жителі при цьому заявили, що вони дзвонили в міліцію, де їх повідомили, що все нормально і в місті нічого не відбувається. При цьому Дмитро Тимчук заявляв, що місцеві працівники МВС "підняті за тривогою".

До людей вийшов якийсь Олексій Корякін, оголосив ультиматум, термін якого спливає о 14:00 вівторка, після чого сепаратисти сіли в автобус і поїхали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram