ГоловнаПолітика

Міноборони: російські літаки не порушували авіапростору України

Михайло Коваль спростовує дані Пентагону

Міноборони: російські літаки не порушували авіапростору України
Михаил Коваль
Фото: dpsu.gov.ua

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що ні російські війська, ні літаки не перетинали лінію українського кордону.

"Опівдні (п'ятниці) чотири транспортні літаки Іл-76 рухалися вздовж нашого державного кордону, але лінію кордону вони не перетинали", - сказав він журналістам у суботу, передає "Интерфакс".

Крім того, додав в.о. міністра, Збройні сили РФ підходили до українського сухопутного кордону на відстань 2-3 км. За його оцінкою, 24-25 квітня був зазначений "пік" активності збройних сил РФ біля українського кордону.

Коваль висловив думку, що всі ці дії були спрямовані на те, щоб керівництво України відмовилося від проведення антитерористичної операції в трьох областях країни. "Але повинен сказати, що антитерористична операція триває, правда її темпи невисокі", - сказав Коваль.

Як повідомляється на сайті Міноборони, винищувачі Міг-29 та Су-27 несуть цілодобове бойове чергування і готові в будь-який момент захищати кордон.

Нагадаємо, раніше в суботу Пентагон звинуватив російських військових у порушенні повітряного простору України. Представник прес-служби військового відомства США заявив, що літаки ВПС Росії протягом п'ятниці неодноразово перетинали український кордон, але подробиць не надав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram