ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала Порошенка відкликати пропозицію щодо переговорів з РФ

Переговори повинні вестися лише за участю Заходу, вважає вона

Тимошенко закликала Порошенка відкликати пропозицію щодо переговорів з РФ
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко закликала іншого претендента на цей пост Петра Порошенка відкликати звернення щодо двосторонніх переговорів з Росією.

Про це вона сказала під час брифінгу після участі у заходах з вшанування пам'яті Героїв Чорнобиля, передає прес-служба "Батьківщини".

"Я хочу ще раз підкреслити, що звернення до Російської Федерації від імені Петра Порошенка, яке прозвучало, коли було сказано, що Росія повинна визначити час і місце проведення переговорів, - є неприйнятним. Не можна вийти з переговорного процесу, який проводиться у форматі ЄС, США, Україна та РФ",- зазначила Юлія Тимошенко.

На її думку, руйнування переговорного процесу призведе до руйнування санкцій світу, введених проти Росії, і призведе до "капітуляції".

"Якщо хтось з таких політиків зруйнує сьогодні переговорний процес, зруйнує ті санкції жорсткі та чіткі, які застосовуються до Росії, то практично це буде легалізацією окупації Криму та прийняттям ультиматумів від Росії. Це буде практично капітуляцією", - підкреслила Юлія Тимошенко.

"Я закликаю Петра Порошенка не руйнувати той переговорний процес, який існує між усіма країнами учасниками, та відкликати своє звернення щодо переходу на такі незрозумілі двосторонні переговори", - зазначила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, 25 квітня кандидат в президенти Петро Порошенко в Києві на конгресі "Україна - Росія: діалог" запропонував Кремлю призначити час та місце переговорів для збереження миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram