ГоловнаПолітика

Терористи у Слов'янську відмовляються відпускати інспекторів ОБСЄ

Іноземних інспекторів хочуть обміняти на Губарєва

Терористи у Слов'янську відмовляються відпускати інспекторів ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Терористи у Слов'янську не мають наміру відпускати іноземних військових спостерігачів.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на представника терористів.

"У них виявлені військові карти Слов'янська з зазначеними блокпостами, патрони, військові жетони", - повідомив він у суботу на брифінгу в Слов'янську. Також журналістам були пред'явлені документи затриманих на імена Джона Крістенсена (Данія), Кшиштофа Кобельскі (Польща), Акселя Шнайдера (Німеччина), в яких військові спостерігачі були названі "офіцерами".

За словами голови тимчасового уряду "Донецької народної республіки" Дениса Пушиліна, який приїхав на переговори, ополченці підозрюють затриманих у шпигунстві "на користь НАТО". В автобусі, за даними терористів, були чотири громадянина ФРН, а також по одному представнику Данії, Польщі, Болгарії та Чехії.

"У делегації також були офіцери Генштабу України", - заявив Пушилін, зазначивши, що сепаратисти мають намір обміняти їх "на наших полонених, зокрема на (заарештованого "народного губернатора" Донецька) Павла Губарєва".

Нагадаємо, 25 квітня МВС України повідомило, що на в'їзді до Слов'янська невідомі зупинили автобус з 13-ма пасажирами. У ньому знаходились 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України та водій.

Терористи доправили автобус з пасажирами на територію УСБУ в Слов'янську. Зараз захоплені знаходяться там.

Військові інспектори були направлені на схід України країнами ОБСЄ в рамках Віденського документу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram