ГоловнаПолітика

Турчинов доручив захистити журналістів та взяти під охорону телевежі на сході

Мовленню українських каналів ніщо не повинно заважати

Турчинов доручив захистити журналістів та взяти під охорону телевежі на сході
Телевышка в Краматорске

В.о. президента України Олександр Турчинов доручив Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ забезпечити безпеку журналістів та безперервну трансляцію українських телеканалів під час проведення антитерористичної операції в східних регіонах України.

Зокрема, розпорядженням № 762/2014-рп СБУ доручено здійснювати в районах проведення антитерористичних операцій в Донецькій та Луганській областях заходи щодо забезпечення безпеки та здоров'я журналістів, телеоператорів, інших працівників ЗМІ, які в установленому законодавством порядку є представниками преси.

У свою чергу МВС спільно з Державним комітетом телебачення та радіомовлення України, іншими зацікавленими органами виконавчої влади, за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення доручено вжити заходів щодо забезпечення безперервної трансляції національного аудіовізуального продукту у південно-східних регіонах України.

Крім того МВС доручено в установленому порядку вжити заходів щодо забезпечення охорони об'єктів наземної радіотелевізійної передавальної мережі у південно-східних регіонах України.

Нагадаємо, раніше в Краматорську озброєні особи захопили радіотелевізійну передавальну станцію та увімкнули замість українських каналів російські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram