ГоловнаПолітика

Україна вимагає від Росії відвести війська від кордону

Україна не збирається відступати перед терористичною загрозою

Україна вимагає від Росії відвести війська від кордону
Фото: president.gov.ua

В.о. президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов закликав Російську Федерацію відвести війська від східних кордонів України.

Про це він заявив у своєму зверненні до народу України 24 квітня.

Турчинов заявив, що Росія "координує та підтримує вбивць-терористів в Україні".

"Керівництво Росії дозволяє собі нахабним чином втручатися у внутрішні справи України. Росія на державному рівні підтримує тероризм в нашій країні саме в той час, коли російські громадяни постійно страждають від терористичних атак на своїй території", - сказав він.

"Терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, вже давно перейшли межу людяності. Озброєні злочинці захоплюють адміністративні будівлі, беруть в заручники громадян, зокрема українських та зарубіжних журналістів, катують та вбивають патріотів України", - зазначив Турчинов.

В.о. президента розповів, що, враховуючи реальну небезпеку і необхідність захистити людей, влада відновила антитерористичну операцію, яка системно та послідовно реалізується з метою повної локалізації терористичної загрози та захисту мирних громадян нашої країни.

"Більше того, після успішних кроків українських силових структур у боротьбі з тероризмом Російська Федерація перейшла від публічних погроз на нашу адресу до демонстративної концентрації Збройних Сил безпосередньо на східному кордоні нашої держави, що створює загрозу безпеці нашої країни", - додав він.

"Хочу заявити, що ми не будемо відступати перед терористичною загрозою та продовжимо і надалі вживати заходів щодо захисту життя наших громадян. Ми вимагаємо від Російської Федерації припинити втручання у внутрішні справи України, припинити постійні погрози та шантаж, відвести свої війська від східного кордону нашої країни. Зберігаючи спокій та впевненість, ми разом захистимо нашу країну, її суверенітет та цілісність", -. заявив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні Росія почала військові навчання на кордоні з Україною у зв'язку з проведенням ЗСУ та Національною гвардією антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram