ГоловнаПолітика

Донецька облрада висунула вимоги владі

Депутати зажадали погодитися на умови сепаратистів

Донецька облрада висунула вимоги владі
Фото: 062.ua

Депутати Донецької обласної ради вимагають від центральної влади негайно відмовитися від силових дій на Донбасі, відвести збройні сили України до місць постійної дислокації, заборонити відправлення на територію Донецької області "будь-яких незаконних збройних формувань".

Про це йдеться в заяві, ухваленій на черговій сесії облради 24 квітня, повідомляє "ОстроВ".

Облрада висловила обурення небажанням центральної влади в Києві погодитися із "законними" вимогами жителів Донбасу.

"У нинішній ситуації ми заявляємо про підтримку дій народних депутатів Партії регіонів і Комуністичної партії в парламенті, які відстоюють інтереси сходу України, відстоюють право наших виборців жити гідно, за власним вибором, а не за вказівкою з Києва", - сказано у зверненні.

Крім цього, депутати облради підтримали рішення Надзвичайного з'їзду депутатів усіх рівнів Донецької області, який закликав центральну владу негайно перейти до дій, спрямованих на деескалацію конфлікту на Сході України.

"Ми підтримуємо вимоги про негайне і беззастережне ухвалення законодавчого рішення про амністію громадян, які взяли участь у протестних акціях на південному сході країни. Ми виступаємо за глибоку децентралізацію влади - розширення повноважень обласних, районних і сільських рад, прямі всенародні вибори голів обласних і районних рад; формування виконкомів обласних і районних рад; розпуск обласних і районних державних адміністрацій", - йдеться в заяві.

Також депутати виступають за бюджетну автономію регіонів, що, на їхню думку стане стимулом для розвитку та проведення ефективної економічної політики на місцях. Також вони виступили за перерозподіл податків між регіонами і центром, а також за надання російській мові статусу другої державної.

Імплементацію своїх вимог вони бачать через негайне внесення змін до Конституції України і законів шляхом референдуму та голосування в парламенті.

Раніше повідомляли, що депутати Донецької обласної ради сьогодні на 30-й сесії облради шляхом таємного голосування достроково звільнили з посади голови облради Андрія Шишацького. Нагадаємо, в Донецьку озброєні сепаратисти продовжують утримувати будівлю облдержадмінстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram