ГоловнаСвіт

Росія почала військові навчання в прикордонних з Україною районах

Шойгу заявив, що на сході України діє угруповання українських військ чисельністю 11 тис. осіб

Росія почала військові навчання в прикордонних з Україною районах
архив
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російська армія розпочала навчання у відповідь на ситуацію на південному сході України, повідомляє в четвер, 24 квітня, агентство "Интерфакс".

За словами міністра, до маневрів залучено батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Крім того, бойова авіація відпрацює дії поблизу державного кордону з Україною.

"Від сьогодні в прикордонних з Україною районах почалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів власним ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням", - заявив голова оборонного відомства РФ перед початком засідання колегії Міноборони.

Шойгу також заявив, що в силовій операції проти мирних громадян на південному сході України нібито бере участь угруповання український військ чисельністю понад 11 тисяч осіб, близько 160 одиниць танків, понад 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менш ніж 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації.

"Сили явно нерівні. Відмашка на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дана. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації ситуації навколо України оголошені навчання військ НАТО на території Польщі та країн Балтії. Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації", - заявив міністр.

"Ситуація в Україні викликає серйозну стурбованість. З 22 квітня нове українське керівництво почало так звану активну фазу операції на південно-східних рубежах України. Уже є людські жертви, - сказав Шойгу. - На кордоні з Росією діють мотоманевренні групи, призначені для ведення диверсійної діяльності. Від збройних сил в операціях беруть участь 17 танкова і 24 механізована бригади, передислоковані із Заходу України".

Окрім того, Шойгу заявив, що "в загонах самооборони на Південному Сході України налічують трохи більше за 2 тис. осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї, в основному захопленої в районних відділеннях міліції та Служби безпеки, а також кілька десятків одиниць гладкоствольної мисливської зброї".

Нагадаємо, напередодні голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російська армія може атакувати Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram