ГоловнаПолітика

Слов'янські сепаратисти запропонували обміняти журналіста зі США на Губарєва

Усього бойовики утримують десятьох полонених

Слов'янські сепаратисти запропонували обміняти журналіста зі США на Губарєва
Саймон Островский
Фото: twitter/SimonOstrovsky

"Народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що захопленого сепаратистами американського журналіста Саймона Островського можуть обміняний на "народного губернатора" Донецької області Павла Губарєва.

Про це він сказав РИА Новости.

Пономарьов уточнив, що всього сепаратисти зараз мають десятьох полонених, зокрема київську журналістку Ірму Крат і депутата місцевої міськради Вадима Сухоноса.

"Ми підозрюємо в Саймоні Островському інформатора "Правого сектору", - сказав Пономарьов. За його словами, ополченцям видалася підозрілою наявність в Островського американського та ізраїльського паспортів, а також прекрасне знання російської мови і "провокаційні" запитання, які він ставив місцевим жителям.

За словами Пономарьова, зараз триває перевірка достовірності документів Островського, з'ясовують справжні цілі його приїзду до Слов'янська. "Поки ми їх не з'ясуємо, він буде в нас. Потім або дозволимо працювати в Слов'янську далі, або обміняємо на когось із наших, зокрема на Павла Губарєва ("народний губернатор" Донецької області, затриманий СБУ)", - сказав він.

Про зникнення журналіста сайту Vice News Саймона Островського стало відомо ще в понеділок, 21 квітня. Вчора Пономарьов визнав, що Островський у сепаратистів у полоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram