ГоловнаПолітика

Рада розпочала роботу

У порядку денному - законопроект про вибори мера у два тури

Рада розпочала роботу
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов відкрив пленарне засідання парламенту.

У залі зареєструвалися 274 народних депутати.

Як сказано в порядку засідання, депутати розглянуть проект постанови №4522 про звернення до Ради Європи із закликом виключити Росію з організації.

Окрім того, Рада має намір розглянути законопроект №4527, що передбачає відстрочку подачі перших звітів про трансфертне ціноутворення до 1 травня 2015 року, №4580 - про необхідні документи у сфері міграції для біженців, №4583 - про метрологічну діяльність, №4585 - про стандартизацію і №4586 - про захист прав інвесторів.

Крім цього, парламент розгляне законопроекти №4608, що передбачає введення кримінальної відповідальності за незаконне розміщення на території України державних символів інших країн, і №4510, яким передбачено доручення Кабінету Міністрів надати житло і можливість працевлаштування згідно з професійною кваліфікацією особам, які зазнали політичних репресій у не визнаній Україною Республіці Крим і Севастополі.

Також парламент знову спробує прийняти рішення щодо законопроекту №4638, яким передбачено обов'язкове призначення головою Київської міської державної адміністрації мера Києва, і повернеться до розгляду у другому читанні законопроекту №1098, що передбачає введення механізму обрання голів міських рад у містах із чисельністю понад 500 тис. жителів у два тури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram