ГоловнаСуспільствоЖиття

ТСК завершила розслідування розгону Євромайдану

У побитті активістів нібито замішані вищі міліцейські чини на чолі з Захарченком

ТСК завершила розслідування розгону Євромайдану
Фото: Андрей Хартанович/endryx.livejournal.com

Тимчасова слідча комісія з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб під час подій, пов'язаних з масовими акціями протесту в Україні, передала в Генпрокуратуру матеріали розслідування подій, що відбулися в Києві в ніч з 29 на 30 листопада.

Про це на засіданні зазначеної комісії сказав її голова Геннадій Москаль, повідомляє УНІАН.

За словами голови комісії, ТСК встановила, "що рішення Київського окружного адміністративного суду в ніч з 29 на 30 листопада (йдеться про рішення про заборону Євромайдану - ред.) до Мін'юсту не надходило. Працівника Мін'юсту, виконавчої служби не було. Без працівника виконавчої служби виконання судових рішень відповідно до чинного законодавства України заборонено".

“Нам бачиться створення організованої злочинної організації, на чолі якої стояв Захарченко - міністр внутрішніх справ України ", - підкреслив Москаль.

Також ТСК звернулася до Генпрокуратури з проханням кваліфікувати дії Захарченкоаі низки інших посадових осіб, діяльність такої злочинної організації, яка "перевищували свої владні повноваження і створила чітку систему, яка призвела до тяжких наслідків".

За словами Москаля, окрім Захарченкп у зазначеній злочинній групі також взяв участь заступник міністра внутрішніх справ України Ратушняк, начальник головного управління МВС у Києві Коряк, його заступник з громадської безпеки Федчук, начальник управління громадської безпеки Мариненко, його заступник Карандюк, начальник київського "Беркута" Кусюк.

Москаль повідомив, що на сьогодні в суді немає кримінальних справ стосовно співробітників внутрішніх військ.

Нагадаємо, в ніч проти 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали студентський мітинг прихильників євроінтеграції на Майдані Незалежності в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram