ГоловнаПолітика

МЗС РФ виклало "правильну інтерпретацію" Женевського документа

Росія вимагає відвести зі сходу підрозділи української армії

МЗС РФ виклало "правильну інтерпретацію" Женевського документа
Фото: www.obozrevatel.com

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вважає, що Україна і США спотворено інтерпретують Женевські домовленості.

Про це сказано в заяві МЗС РФ.

На думку Росії, Україна не виконує положення про те, що всі незаконні збройні формування мають бути роззброєні.

"Замість вжиття ефективних заходів з виконання зазначених домовленостей, у Києві та Вашингтоні, а також у низці європейських столиць продовжують твердити про необхідність "здати зброю" тільки українськими громадянами, що захищають свої права на Південному Сході України. При цьому закривають очі на триваючі провокаційні дії бойовиків праворадикальних сил, зокрема так званого "Правого сектору", як у Києві, так і в різних містах Півдня і Сходу країни, які вже привели в ніч проти 20 квітня ц.р. до людських жертв", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ також звинуватили віце-президента США Джозефа Байдена, який відвідав Київ 21 і 22 квітня, в інспіруванні силових операцій на сході України.

Поряд з цим Росія вважає "абсолютно некоректними" висловлювання київської влади, а також американських представників про те, що протестувальники в Києві знаходяться на зайнятих вулицях і в будівлях легально, "а мітингувальники на Південному Сході України такого права, мовляв, не мають".

"Ще абсурднішою виглядає заява київського призначенця в Дніпропетровській області олігарха І. Коломойського про готовність виплачувати винагороду за спіймання і здачу неугодних нинішній київській владі осіб", - обурюється МЗС РФ.

"Російська сторона знову наполягає на негайній деескалації ситуації на Південному Сході України, відведенні підрозділів української армії і початку реального внутрішньоукраїнського діалогу з охопленням всіх регіонів і політичних утворень країни", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Європейський Союз зазначає, що Україна почала виконувати Женевські домовленості, і закликає Росію наслідувати її приклад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram