ГоловнаПолітика

Тарута виступив за референдум про статус російської мови

Всеукраїнський референдум можна провести 25 травня вважає губернатор

Тарута виступив за референдум про статус російської мови
Фото: Александр Ратушняк/like.lb.ua

Губернатор Донецької області Сергій Тарута виступає за проведення 25 травня всеукраїнського референдуму щодо статусу російської мови і децентралізації влади в Україні.

Як повідомляє прес-служба Донецької ОДА, відповідну заяву губернатор зробив у середу під час наради з головами міст, місцевих рад та районних державних адміністрацій.

Він нагадав, що ініціатива про проведення референдуму була раніше озвучена прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком під час його візиту в Донецьк.

"Люди хочуть референдум, люди повинні мати можливість його провести. Датою пропоную визначити 25 травня - день виборів президента України", - сказав Тарута.

Ініціативу губернатора підтримали усі мери міст, голови райрад і райадміністрацій Донецької області.

"Тепер необхідно якомога швидше почати процес формулювання питань для референдуму, щоб щодо них була згода всіх зацікавлених сторін", - підкреслив Тарута.

Нагадаємо, мер Донецька Олександр Лук'янченко вважає, що необхідно термінове ухвалення Верховною Радою закону про місцевий референдум і проведення 25 травня на його основі референдуму у Донецькій області.

Раніше про можливість проведення референдуму 25 травня з питання державного устрою України говорив в.о. президента Олександр Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram