ГоловнаПолітика

"Мирний" меморандум щодо сходу не вдалося узгодити

Документ не влаштовує ПР і КПУ

"Мирний" меморандум щодо сходу не вдалося узгодити
Фото: Макс Левин

Опозиція і коаліція не змогли узгодити меморандум щодо ситуації в східних областях.

Про це сказав в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу за підсумками наради спікера Олександра Турчинова з керівниками парламентських фракцій і груп.

"Сьогоднішнє обговорення засвідчило, що, на жаль, наразі той меморандум, який був озвучений за дорученням фракцій більшості прем'єр-міністром і виконувачем обов'язки президента, фактично не має підтримки з боку "регіонів" і комуністів", - заявив депутат.

Соболєв також повідомив, що фракції Партії регіонів і Комуністичної партії не хочуть підтримувати законопроект про амністію, розроблений Кабінетом Міністрів, хоча, на його думку, ухвалення такого документа допомогло б чітко розділити тих протестувальників, які висувають виключно політичні вимоги, від тих, які фактично ведуть терористичну діяльність.

"Такий законопроект (про амністію) повинен ухвалювати весь парламент, він не може нав'язуватися, наприклад, більшістю меншості. На жаль, на сьогодні такої згоди ще не отримано", - сказав він.

Соболєв висловив розчарування через це, оскільки, переконаний він, ухвалення цих документів посприяло б виходу зі сформованої ситуації.

Нагадаємо, переговори про підписання меморандуму, що мав би допомогти мирному вирішенню ситуації на сході, тривають із середини минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram