ГоловнаПолітика

ОБСЄ стурбована повідомленнями про затримання в Слов'янську журналіста США

Офіційних підтверджень затримання журналіста ОБСЄ наразі не має

ОБСЄ стурбована повідомленнями про затримання в Слов'янську журналіста США

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович висловила стурбованість повідомленнями про затримання в українському Слов'янську американського журналіста Симона Островського. 

Водночас офіційних підтверджень його затримання ОБСЄ наразі не має, повідомили в апараті Міятович, інформує РИА Новости.

"Я, як і раніше, глибоко стурбована ситуацією з безпекою журналістів в Україні. Я закликаю всіх відповідальних припинити образи і напади на журналістів і дати їм можливість робити свою роботу. Симон Островський повинен бути негайно звільнений", - заявила Міятович.

Представник ОБСЄ, разом з тим, не підтвердила безпосередньо, що журналіст затриманий, а послалася за повідомлення, згідно з якими про затримання Островського нібито оголосив "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов. Видання, що повідомляють про затримання Островського, не подають точних висловлювань Пономарьова про це.

Як повідомляє кореспондент РИА Новости із Слов'янська, Пономарьов на прес-конференції у вівторок не говорив про те, що Островського затримано, а сказав лише, що "він у нас, працює над статтею".

В апараті Міятович розповіли, що заява представника ОБСЄ спиралася на повідомлення в пресі. "Боюся, що це були повідомлення самих ЗМІ. У Слов'янську жодних спостерігачів немає", - сказав співрозмовник агентства, відповідаючи на питання про джерела інформації стосовно інциденту з американським журналістом.

Сам Островський у понеділок писав у своєму мікроблозі Twitter про прес-конференцію Пономарьова. В останньому наразі повідомленні журналіст зазначив: "Зараз він не дозволяє репортам покинути прес-конференцію: "Ви підете, як прийшли, разом". Це єдиний спосіб забезпечити прикриття".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram