ГоловнаПолітика

США готові допомогти Україні у проведенні виборів президента

США хотіли б побачити значний прогрес у конституційній реформі

США готові допомогти Україні у проведенні виборів президента
Фото: EPA/UPG

США готові надати суттєву допомогу Україні у проведенні виборів президента.

Про це віце-президент США Джозеф Байден сказав після переговорів з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

"Сполучені Штати готові надавати значну допомогу для того, щоб вибори проводилися відкрито, для того, щоб був належний рівень моніторингу, щоб ніхто не міг поставити під сумнів легітимність цих виборів, і я підтримую той факт, що багато людей на сході країни не бажають насильства, а хочуть замість куль використати вибори для кращого майбутнього", - сказав він.

Він зазначив, що США хотіли б побачити значний прогрес у конституційній реформі, децентралізації місцевих органів влади, а також щоб українська влада підтримала очікування всіх громадян України у всіх областях щодо побудови кращого майбутнього.

"США готові допомогти Україні в подальших кроках для того, щоб створити прозорі структури і забезпечити довіру з боку громадян, щоб корупції не було в Україні", - додав віце-президент.

На його думку, люди в Україні втомилися від корупції, і кроки нового уряду щодо прийняття, наприклад, нового закону про державні закупівлі є тільки початком шляху в боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, віце-президент США Джозеф Байден прилетів в Україну 21 квітня. У вівторок, 22 квітня в.о. президента України Олександр Турчинов і Джозеф Байден обговорили на зустрічі в Києві поточну ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram