ГоловнаПолітика

Антитерористичний центр сконцентрується на допомозі ОБСЄ на сході

Військові дії у рамках АТО зараз не пріоритетні

Антитерористичний центр сконцентрується на допомозі ОБСЄ на сході
Марина Остапенко
Фото: Александр Рудоманов

Антитерористичний центр при СБУ готовий взаємодіяти з представниками Місії ОБСЄ, які почали свою роботу в Україні, і надавати їм вичерпну інформацію, забезпечивши прямий доступ до всіх матеріалів і об'єктів.

"На сьогодні пріоритет перед будь-якими військовими діями мають дії, які проводить ОБСЄ, а наше головне завдання - допомогти міжнародним спостерігачам сприяти роззброєнню та зупинці подальшої ескалації насильства в регіоні", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Кабміну.

При цьому нагадується, що Україна, дотримуючись Женевських угод, на Великодні свята призупинила активну фазу АТО.

"Проте всупереч цим домовленостям вчора і позавчора збройні правопорушники вдалися до провокацій, захопили заручників (у тому числі керівника райвідділення міліції, журналістів), при цьому вимагали в обмін на заручників зброю. Такими діями збройні диверсанти і криміналітет цинічно та нахабно порушили чотиристоронні домовленості. Українська сторона рішуче засуджує злочини, які перекреслюють можливість мирного врегулювання", - сказано в повідомленні.

Суб'єкти АТО у взаємодії зі Збройними силами України продовжують заходи для протидії збройним нападам, захоплення заручників та інших злочинів проти мирного населення у Донецькій області. Така протидія здійснюється під повним міжнародним контролем ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram