ГоловнаПолітика

Генпрокуратура не виявила доказів умисного вбивства Музичка

Олексій Баганець розповів про перебіг розслідування ГПУ

Генпрокуратура не виявила доказів умисного вбивства Музичка
Александр Музычко
Фото: u-f.ru

Генпрокуратура зазначає, що в матеріалах кримінального провадження немає свідчень очевидців про замовний характер убивства Олександра Музичка (прізвисько "Сашко Білий").

Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради сказав заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

"На сьогодні таких показань (про замовний характер убивства) в матеріалах кримінального провадження немає", - сказав він.

Водночас Баганець зазначив, що три цивільні особи, які публічно заявляли про замовний характер убивства Музичка, досі не допитані, незважаючи на те, що слідчі Генпрокуратури запрошували їх дати свідчення.

Наразі в цій справі допитано 21 свідка.

Генпрокуратура подала вже три клопотання до Печерського районного суду Києва з проханням вилучити зброю співробітників спецпідрозділу "Сокіл", які брали участь у затриманні.

Також Генпрокуратура має намір допитати керівних осіб МВС, які розробляли операцію затримання Музичка.

Водночас Баганець наголосив, що матеріали службового розслідування, проведеного МВС, не вповні влаштовують Генпрокуратуру.

Баганець зазначив, що вже призначено близько 27 судово-медичних і криміналістичних експертиз. Деякі результати вже отримані. Зокрема, є свідчення про наявність на тілі вбитого змішаних генетичних ознак і його, і співробітників правоохоронних органів.

Також установлено, що куля, витягнута з тіла Музичка, і куля, витягнута з плеча пораненого співробітника спецпідрозділу "Сокіл", ідентичні й випущені з пістолета Макарова, що належав убитому.

Також Баганець повідомив, що ПМ вилучила на місці злочину слідчо-оперативна група.

Ця інформація обурила присутніх на засіданні активістів "Правого сектору". За їхніми словами, пістолет не вилучали, а крім того, зникли особисті речі Музичка, зокрема японський ніж і бушлат.

Також активісти партії зажадали від МВС пояснень, чому Музичка не затримали 22 березня в Києві, коли він приїхав на з'їзд партії "Правий сектор". У відповідь радник міністра внутрішніх справ Віктор Чалаван сказав, що на з'їзд Музичко приїхав із двома кулеметами і ящиком гранат, затримувати його було б небезпечно.

Активісти "Правого сектору" назвали цю інформацію абсурдною і попросили першого заступника генпрокурора Миколу Голомшу, який колись був прокурором Рівненської області, узяти цю справу під особистий контроль.

Нагадаємо, в ніч із 24 проти 25 березня Музичко загинув під час затримання в Рівненській області.

За версією МВС, він випадково вистрілив у себе з пістолета, коли стріляв по правоохоронцях, які гналися за ним.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram