ГоловнаПолітика

США про Росію: не можна одягатися як пожежник і поводитися як палій

РФ не виконує Женевські домовленості

Заступник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що Росія у ситуації з сепаратизмом на сході України одягається як пожежник, але поводиться як палій.

"Ви не можете одягтися як пожежник і поводитися як палій", - сказала Нуланд в інтерв'ю CNN і зазначила, що Вашингтон дуже стурбований "російської рукою", яку він вбачає за дестабілізацією на сході України.

На підтвердження своїх слів вона послалася на схожість російських військовослужбовців на фотографіях, зроблених під час конфлікту з Грузією 2008 року, з "ополченцями", які діють на сході України. Ці фотографії продемонструвала представник Держдепартаменту Джен Псакі напередодні ввечері під час прямої лінії з радіостанцією "Эхо Москвы".

Фото: twitter.com/nycjim

Нуланд звинуватила Москву у тому, що вона не виконує свою частину Женевських угод, підписаних минулого тижня між Росією, США, ЄС та Україною з приводу деескалації ситуації на сході країни. "Ми не бачимо ні істотної деескалації, ні серйозних зусиль Росії допомогти ОБСЄ чи висловлювань проти сепаратистів", - зазначила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram