ГоловнаПолітика

Українське МЗС здивувала заява Лаврова про Женевські угоди

За словами Дещиці, представники чотирьох сторін проводять зустрічі щодня

Українське МЗС здивувала заява Лаврова про Женевські угоди
Фото: EPA/UPG

В українському Міністерстві закордонних справ здивовані, що представники Посольства Російської Федерації не інформують російське Міністерство закордонних справ про кроки Києва на виконання Женевських домовленостей.

"Ми здивовані, що міністр Лавров не знає, що робиться в Україні щодо Женевських угод. Ми щодня зустрічаємося у форматі чотирьох сторін із залученням керівництва місії ОБСЄ, де розробляємо заходи деескалації ситуації у східному регіоні України", - сказав сьогодні журналістам на брифінгу міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, повідомляє УНІАН.

Також міністр додав, що здивований, що присутні на зустрічах представники Посольства РФ не інформують російське МЗС про ці дії, і запропонував Лаврову повідомити про ці заходи особисто.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив київську владу в грубому порушенні досягнутих минулого тижня в Женеві домовленостей щодо ситуації в Україні.

Переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У результаті було ухвалено документ, в якому обумовлено заходи для розв'язання кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram