ГоловнаСуспільствоПодії

"Правий сектор" заперечує причетність до стрілянини у Слов'янську

Партія запевняє, що діє винятково в правовому полі

"Правий сектор" заперечує причетність до стрілянини у Слов'янську

Партія "Правий сектор" заявила, що її активісти не причетні до перестрілки на блокпосту у Слов'янську.

Про це йдеться в повідомленні партії.

"Будь-які спроби пов'язати ці дії з "Правим сектором" мають єдину мету - збурити страх мешканців Східної України перед активістами ПС. Партія "Правий сектор" засуджує будь-які спроби осквернити світле Свято Великодня... "Правий сектор" не причетний до проведення цієї операції у Слов'янську", - сказано в повідомленні.

Партія запевняє, що діє винятково у правовому полі, а всі її активісти, які хотіли захищати цілісність України, зараз підпорядковані силовим органам держави.

"Сьогодні "Правий сектор" зіткнувся з небаченою інформаційною атакою, підкріпленою фальсифікаціями, підступами і маніпуляцією фактами російськими ЗМІ, які підконтрольні Кремлеві. ФСБ намагається скомпрометувати ПС в очах громадян України і всього світу, продукуючи наклепницькі матеріали згідно з кращими рецептами геббельсівської пропаганди", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, МВС України повідомляє, що у Слов'янську Донецької області 20 квітня близько 3:00 на блокпосту між двома групами громадян виникла збройна сутичка, внаслідок чого одна людина загинула і три отримали вогнепальні поранення.

Російські ЗМІ пишуть, що на блокпост напав "Правий сектор", МЗС РФ поспішило взяти на озброєння цю версію. Як доказ подають те, що нібито в машинах нападників виявили зброю, карти аерофотозйомки, символіку "Правого сектору", візитки лідера ПС Дмитра Яроша. При цьому на фото та відео з місця подій видно, що машини повністю згоріли, і залишається не зрозуміло, як уціліли карти і символіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram