ГоловнаПолітика

Загарбники горлівської міліції відмовилися звільняти будівлю

Підполковник ГРУ РФ вирішив чекати "особливого розпорядження з центру"

Загарбники горлівської міліції відмовилися звільняти будівлю
Подполковник ГРУ РФ Игорь Безлер
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

18 квітня представники обласного та міського управлінь міліції Донецької області спільно з представниками "Донецької народної республіки" прибули до адмінбудівлі УВС Горлівки та провели із загарбниками переговори, які ніяких результатів не дали.

Про це повідомляє прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

Для переговорів від імені керівництва Горлівського ГУ особи, які захопили будівлю, запропонували кандидатуру начальника кримінальної міліції Германа Приступи. Близько 17.00 полковника міліції у супроводі озброєних осіб провели всередину будівлі для бесіди зі старшим групи - Ігорем Безлером (за даними СБУ, Безлер - підполковник ГРУ ГШ ЗС РФ).

Діалог проходив у кабінеті начальника міліції громадської безпеки Миколи Зикова, у присутності "народного начальника" Олександра Шульженка.

"На початку переговорів мною був зроблений акцент на тому, що через дії із захоплення УВС міліція не може виконувати свої функції у повному обсязі, - розповів Приступа. - Як наслідок - у місті зазначений сплеск злочинності, в результаті чого страждає мирне населення. Особи в масках з битами заходять до магазинів приватних підприємців та вимагають матеріальні цінності "для потреб революції". На що Безлер повідомив, що до цих осіб його група не має жодного відношення і готовий разом з міліцією припиняти ці правопорушення, але яким чином - відповісти не зміг".

Далі розмова йшла про те, що оскільки в УВС знаходяться озброєні особи (з автоматами Калашникова, помповою зброєю і пістолетами Макарова), то в разі проведення силової операції зі звільнення адмінбудівлі, до них може бути застосовано зброю на ураження, що може призвести до людських жертв. Постраждають особливо ті, які залучені для зовнішньої охорони будівлі, а це, в основному - підлітки з числа місцевих жителів.

"У відповідь Безлер заявив, що у будівлі знаходяться "перевірені" люди, і всіх цивільних осіб він прибрав, - повідомив Приступа. - І додав, що "з центру в Слов'янську" є наказ утримувати будівлю будь-якою ціною, тому розраховує на відповідну допомогу, а у самої групи "достатньо сил та засобів, щоб обороняти будівлю надалі, тому добровільно здаватися вони не мають наміру. Але в якості альтернативи можуть піти на поступки, якщо їм нададуть для дислокації будівлю міського відділу СБУ".

Нагадаємо, будівля горлівської міліції була захоплена 14 квітня. Приступа та начальник міськвідділу Андрій Крищенко зі зброєю в руках захищали відділення, однак стріляли лише в повітря. Після захоплення їх побили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram