ГоловнаПолітика

У Росії пропонують ввести санкції щодо українців

Росія хоче направити матеріали за фактами порушень прав громадян на території України в комісію ООН з прав людини

У Росії пропонують ввести санкції щодо українців
У Донецкой ОГА вечером 9 апреля
Фото: Макс Левин

Громадська палата Росії пропонує ввести санкції щодо українських державних і громадських діячів, у чиїх закликах нібито присутня дискримінація російськомовних.

Про це йдеться в поширеній у п'ятницю Громадською палатою заяві за підсумками громадських слухань з питань захисту прав людини в Україні, повідомляє "Інтерфакс".

У документі підкреслюється "неприпустимість застосування неадекватних силових заходів щодо цивільного населення південно-східних регіонів України".

Громадська палата Росії закликає світову спільноту засудити "масові порушення прав людини і злочинні насильницькі дії" уряду України щодо учасників акцій протесту на південному сході України.

На слуханнях обговорювалися проміжні результати правозахисного моніторингу в південно-східних регіонах України, який, згідно із заявою, заснований на результатах роботи комітету з захисту прав людини в Україні, робочої групи Громадської палати з моніторингу ситуації в цій країні, на аналізі звернень громадян в координаційний штаб ГП з надання допомоги жителям України та розгляді конкретних фактів порушень прав громадян".

Учасники слухань виступили за початок реального діалогу з мирного врегулювання конфлікту в південно-східних областях України із залученням міжнародних посередників.

У Громадській палаті вважають необхідним "направити матеріали за фактами порушень прав громадян на території України в комісію ООН з прав людини", до Міжнародного суду ООН, ОБСЄ та інших міжнародних правозахисних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram