ГоловнаПолітика

Луганська облрада вимагає негайно оголосити референдум

Депутати вважають, що референдум необхідно провести 25 травня, в один день із позачерговими президентськими виборами

Луганська облрада вимагає негайно оголосити референдум
Фото: EPA/UPG

Депутати Луганської обласної ради вимагають від центральної влади негайно оголосити проведення Всеукраїнського референдуму про держустрій країни та надання російській мові статусу другої державної.

Про це йдеться у зверненні Луганської облради, прийнятому на засіданні в п'ятницю, повідомляє прес-служба облради.

"У найближчі дні має бути оголошено Всеукраїнський референдум з двох питань: про державний устрій України з максимальною передачею владних повноважень регіонам і про державний статус російської мови", - йдеться у зверненні.

У зверненні наголошено, що на виконанні цих вимог наполягають мільйони людей.

На думку луганських депутатів, референдум необхідно провести 25 травня, в один день із позачерговими президентськими виборами.

Також облрада вимагає амністувати бійців спецпідрозділів, які брали участь у подіях на Майдані Незалежності в Києві.

"Необхідно до 9 травня ухвалити закон про амністію бійців спецпідрозділів "Беркут", "Альфа" та Внутрішніх військ, а також про непереслідування активістів, військових, усіх учасників акцій протестів, захоплень адміністративних будівель на сході країни з подальшим їх роззброєнням", - йдеться у зверненні.

Зазначимо, що 17 квітня активісти в Луганську на мітингу за єдність України, який ініціювали студенти та викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, прийняли резолюцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram