ГоловнаПолітика

Кабмін доручив до жовтня обговорити зміни до Конституції щодо децентралізації влади

Обговорення має відбутися до 1 жовтня

Кабмін доручив до жовтня обговорити зміни до Конституції щодо децентралізації влади
Фото: Макс Левин

Уряд прийняв розпорядження "Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України з децентралізації державної влади".

Відповідне розпорядження ухвалили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів увечері 17 квітня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Цим документом міністрам, керівникам інших центральних органів виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено організувати та забезпечити до 1 жовтня 2014 року обговорення відповідних змін до Конституції з залученням органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, громадськості, наукових і ділових кіл.

Координуватиме обговорення Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, додали в прес-службі уряду.

Нагадаємо, 13 квітня в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про консолідацію громадян України і припинення громадянського протистояння в Донецькій і Луганській областях.

Зокрема, в.о. глави держави доручив Кабміну протягом трьох місяців підготувати законопроекти про проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram