ГоловнаПолітика

Росія й Україна мають розбіжності щодо військово-політичного статусу, - МЗС

Питання позаблокового статусу України в Женеві порушила Росія

Росія й Україна мають розбіжності щодо військово-політичного статусу, - МЗС
Фото: Facebook/maria.zakharova

Україна і Російська Федерація не солідарні в позиціях про військово-політичний статус України.

Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". "Це питання обговорювалося, проте в заяві не йшлося про військово-політичний статус України. У нас залишаються розбіжності з російською стороною", - сказав Дещиця після чотиристоронніх переговорів у Женеві.

Голова зовнішньополітичного відомства зазначив, що питання позаблокового статусу України на переговорах у Женеві порушила російська делегація.

Окрім того, за його словами, під час дискусії українська та російська сторони мали серйозні розбіжності з приводу причин виникнення складної ситуації і втручання РФ у процеси у східних регіонах країни.

"Ми під час нашої дискусії мали досить серйозні розбіжності з російською делегацією, які стосуються причин українсько- російського конфлікту, участі Росії в процесі деескалації ситуації у східних регіонах України, з приводу територіальної цілісності України, в тому числі і в питанні анексії Криму", - сказав Дещиця.

Він також додав, що стосовно "кримського питання" в Києва і Москви "повні розбіжності", проте при цьому США і ЄС повністю підтримують позицію України, яка полягає у визнанні Криму частиною її території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram