ГоловнаПолітика

Коломойський дасть $10 тис. за кожного "зеленого чоловічка"

За звільнену адмінбудівлю обіцяють 200 тис. доларів

Коломойський дасть $10 тис. за кожного "зеленого чоловічка"
Игорь Коломойский
Фото: www.adm.dp.ua

Команда мільярдера і голови Дніпропетровської обладміністрації Ігоря Коломойського встановила винагороду за передачу російських диверсантів, а також за здачу зброї та добровільне звільнення сепаратистами адмінбудівель.

Про це у своєму "Фейсбуці" написав заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.

"У нас є пропозиція. За кожен повернутий ствол - виплачується винагорода за автомат 1000 доларів США, кулемет - 1500 доларів США, гранатомет - 2000 доларів США. За кожного переданого "зеленого чоловічка", він же найманець, який ступив на нашу спільну землю і намагається зіштовхнути нас у братовбивчій війні - винагорода 10 000 доларів США. За кожну звільнену будівлю, передану місцевій владі та під охорону спецроти "Донбас" батальйону "Дніпро" - винагорода 200 000 доларів США (причому у територіальної громади залишається право вільного доступу в будь-який момент)", - написав він.

Окрім того, команда Коломойського вирішила виплатити 500 000 гривень особовому складу військової частини Маріуполя, який відбив атаку сепаратистів в ніч проти четверга.

Пізніше керівник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза повідомив журналістів, що передача диверсантів і зброї, а також отримання відповідної винагороди відбуватиметься на блок-постах, які знаходяться на кордоні Дніпропетровської області. Зокрема, в Покровському районі (с. Покровське, відповідальний Олександр Кузьменко; поворот на село Просяне - відповідальний Сергій Гарячий), в Межівському районі (с. Новопідгородне - Павло Клименко, с. Слов'янка - Олександр Бородач), в Петропавлівському районі (с. Олександропіль - відповідальний Ігор Лещенко; поворот на Петропавлівку з боку Першотравенська - Олександр Бородаєв).

"Усі процеси будуть відбуватися анонімно. Гарантую всім громадянам, які виявлять бажання співпрацювати зі Штабом національного захисту, повну анонімність, конфіденційність і передачу винагороди", - сказав він.

Береза додав, що передача звільнених адміністративних будівель буде здійснюватися за допомогою груп підрозділу охорони "Донбас", яка є структурним підрозділом спецбатальйону "Дніпро", і груп з представників громадськості та волонтерів.

Нагадаємо, раніше Дніпропетровська обладміністрація, очолювана Ігорем Коломойським, почала формування батальйону спеціального призначення "Дніпро" з місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram