ГоловнаПолітика

СБУ впіймала організатора сепаратистських акцій у Луганську

Громадянина України затримали, коли він їхав за інструкціями до куратора в Росію

СБУ впіймала організатора сепаратистських акцій у Луганську
Фото: http://novostey.com

Співробітники Служби безпеки України затримали громадянина України "О", який за завданням російської спецслужби 6-10 квітня організував масові заворушення в Луганську, які супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, захопленням адміністративних будівель.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зловмисник налагодив канал постачання зброї для учасників масових заворушень та давав їм вказівки щодо продовження тероризування місцевих жителів та способів протидії працівникам правоохоронних органів.

Для отримання подальших інструкцій з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні зловмисник намагався виїхати до Російської Федерації для зустрічі зі своїм "куратором" "стрільцем", який відомий як кадровий співробітник ГРУ ГШ ЗС РФ Ігор Іванович Стрєлков.

10 квітня "О" був затриманий. СБУ почала слідчі дії в рамках відповідного кримінального провадження.

Крім того,14 квітня у Мелітополі працівники контррозвідки СБУ затримали громадянина України "К", який прямував до Луганська для виконання диверсійного завдання російської військової розвідки.

Встановлено, що "К", 1981 р. н. Житель Запорізької області був завербований офіцером розвідувального управління ЧФ РФ "І", у березні виїжджав до Криму за інструкціями стосовно провокацій масових безладів та тероризування місцевого населення у Луганській області. Для виконання злочинного завдання він повинен був створити диверсійну групу з числа жителів Запоріжжя. Крім того, вони мали збирати інформацію щодо кількості, розташування, маршрутів руху військових частин України у південно-східному напрямку, в першу чергу - залучених до антитерористичної операції.

Зараз "К" затриманий, вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності за державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram