ГоловнаПолітика

ЄС заморозив рахунки Арбузова, Клименка, Ставицького й Іванющенка

Санкції набувають чинності 15 квітня 2014 року

ЄС заморозив рахунки Арбузова, Клименка, Ставицького й Іванющенка
Фото: minrd.gov.ua

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ заморозила рахунки ще чотирьох наближених до усуненого президента Віктора Януковича українських чиновників, підозрюваних у розкраданні українських державних коштів.

Про це йдеться в сьогоднішньому випуску офіційного журналу ЄС, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, в оновлений список санкцій ЄС увійшли колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький і нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко на прізвисько "Юра Єнакієвський".

Санкції набувають чинності 15 квітня 2014 року.

Підставою для застосування санкцій, згідно з повідомленням у журналі ЄС, є проведення розслідування участі зазначених осіб у злочинах за розтрату українських державних коштів і їх незаконне виведення за межі України.

Як повідомляли, Євросоюз заморозив активи 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки усуненого Верховною Радою з посади президента України Віктора Януковича, його синів Олександра і Віктора, екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка.

14 квітня Рада ЄС розширила з 18 до 22 список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовують персональні санкції Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram