ГоловнаПолітика

У РНБО обговорили план використання армії в антитерористичній операції

Український уряд побоюється більш радикальних дій Росії

У РНБО обговорили план використання армії в антитерористичній операції
Фото: Виталий Головин

На засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято рішення про використання армії в антитерористичній операції.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник голови РНБО Вікторія Сюмар.

"Завершилася нарада у Турчинова щодо узгодження всіх питань, пов'язаних з переміщенням Збройних сил та інших деталей операції", - написала вона.

"Сигнали, які надходять з Москви у відповідь, досить невтішні - починаючи від МЗС Росії про недопущення використання Збройних сил до заяви прес-секретаря Путіна про те, що "надходить багато звернень зі Східної України, адресованих Путіну, втрутитися в тій чи іншій формі. Це свідчить про те, що Москва готує ґрунт для інтервенції, дестабілізуючи як схід, так і центр. Плани штурму Верховної Ради дуже лягають в ці плани дестабілізації. Некерований парламент означатиме неможливість проведення ефективних операцій та делегітимізацію будь-яких владних повноважень як парламенту, так і уряду", - зазначила Сюмар.

Інтервенцію Росії в таких умовах, на думку заступника голови секретаря РНБО, цілком можна буде пояснити "бажанням забезпечити стабільність в країні, де немає влади і є громадянське протистояння".

"Російські спецслужби вкотре доводять, що вміють добре грати на суспільних настроях в умовах істерії", - резюмувала Сюмар.

Нагадаємо, в.о. президента України, спікер Верховної ради Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України. Раніше Москва погрожувала, що зірве чотиристоронні міжнародні переговори щодо врегулювання ситуації між Україною і Росією, якщо українське керівництво застосує силу на Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram