ГоловнаПолітика

ГПУ: Проти сепаратистів відкрито 183 кримінальні справи

Також до відповідальності будуть притягнуті посадові особи, які сприяли сепаратистам

ГПУ: Проти сепаратистів відкрито 183 кримінальні справи
Фото: zn.ua

За фактами захоплення державних установ у Донецькій, Луганській та Харківській областях порушено кримінальні провадження та розпочато слідство.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Олег Махніцький.

"Під час розслідування будуть встановлені не тільки винні в цих правопорушеннях, а й посадові особи органів державної влади та силових відомств, які своїми діями сприяли сепаратистам", - пообіцяв Махніцький, повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначив в.о. генпрокурора, в цілому з 28 лютого по 13 квітня за фактами злочинів, пов'язаних з проявами сепаратизму і посяганням на територіальну цілісність держави правоохоронні органи почали і розслідують 183 кримінальні провадження.

За його словами, "в рамках розслідування цих кримінальних проваджень окрема правова оцінка буде дана фактам відкритого пособництва сепаратистам з боку правоохоронців, які навіть не намагалися перешкодити спробі зловмисників потрапити в адміністративні будівлі і заволодіти зброєю, і тим самим допомагали їм, а також перешкоджали проведенню антитерористичних заходів".

В.о. генпрокурора зазначив невідворотність покарання за свідому підтримку дій сепаратистів, які, прикриваючись мирним населенням, здійснюють безчинства і закликають до порушення територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram